A farsangi menűhöz ajánljuk
Szabó Palócz Attila nyomán
TÜTTYÖLT RATYLI
(Ősi magyar étel)

Hozzávalók: másfél kiló nyersratyli, egy jókora pese, 2 csobolyó gönyézde – ha lehet – pöcörgősi! –, 3 csipet cináta.
Az elkészítés módja: a nyersratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen kröttyen,  kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a koshadtba. Közben a pocadékot
megpeccsentjük (zzzz peccs!), a ratylit pedig hagyjuk slottyanni.

Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós (cupp). A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak löttyentgetjük, mert hamar odakap, ahova nem szeretnénk. Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott.

Ez nehéz étel. Túlsúlyosak ne fogyasszák. Nekik inkább ajánljuk a Rőt kercét rücskölt fittyes tekert vakarttal.
 

Vissza a kezdőlapra