Orsós Magnó Múzeum
Kicsiny parasztház Terényben. Az udvaron érdeklődők, kíváncsiak.

A képen a közönséget Nagy Vilmos üdvözli, aki az épület és a benne elhelyezett orsós magnetofon gyűjtemény tulajdonosa. 2002. május 11-én gyűjteményét megnyitotta a közönség előtt. A megnyitó beszédben Dr. Vámos Éva, az Országos Műszaki Múzeum igazgatója reményét fejezte ki, hogy ez a párját ritkító gyűjtemény hamarosan az elismert, azaz hivatalos múzeumok sorát fogja gazdagítani. Az igazgatónőt a múzeum tulajdonosa (és takarítója, ha tetszik igazgatója) és felesége virággal köszöntötte.

Mi pedig megcsodálhattuk a nem mindennapi gyűjteményt, amelyben megtalálható valamennyi magyar gyártású orsós magnó, de van szép számmal külföldi is és egy külön szoba a professzionális, stúdió magnók részére.

Bárcsak minél több hazánkfia intézményesítené hobbyját és áldozna a köznek. Hiszen ez a múzeum aligha tartozik majd a gazdaságos vállalkozások közé. A felnőtt belépőjegy 300 Ft, 14 év alattiak a felét fizetik. A csoportos látogatók belépője mindössze 100 Ft.  Terénybe egyébként odavonzza az embert a varázslatos nógrádi táj is, talán érdemes rászánni egy vasárnap délutánt.

A "múzeum" előzetesen telefonon egyeztetett bármely időpontban nyitva áll. Tel: 06-35-348-261

Surján László
Foto MHL
Vissza a kezdőlapra