2004. május 19. szerda 16:37

 

Fidesz-MDF-KDNP-összefogás Balassagyarmaton

 

Hárompárti megállapodást kötött a Fidesz, az MDF és a KDNP balassagyarmati szervezete a következő önkormányzati választásokon való együttműködésről a jobbközép polgári koalíció győzelme érdekében. Az önkormányzatban eddig is teljes összhang volt a Fidesz és az MDF között. A megállapodás újdonsága az, hogy a 2002-ben külön indult, és ezzel a választási kudarcot is erősítő helyi KDNP is csatlakozott az együttműködéshez.

A pártok képviselői közös felhívást tettek közzé a városban erősödő erőszak ellen. Az utóbbi időben a politikai indulatok mellett megjelent Balassagyarmaton a futball-huliganizmus, egy iskolában tettleg bántalmaztak egy pedagógust önbíráskodó szülők, és "ismeretlen aktivisták" megrongálták a Fidesz által május 1-én ültetett Európa Fát is.

FELHÍVÁS AZ ERŐSZAK ELLEN

Balassagyarmat polgári pártjai az alábbi közös felhívást teszik közzé a sajnálatosan Balassagyarmaton is egyre gyakrabban és nyíltabban jelentkező erőszakos cselekmények ellen:

1. Felhívjuk az önkormányzat vezetőinek, és minden balassagyarmati közszereplő figyelmét arra, hogy tegyenek a városban is tapasztalható gyűlölet ellen, ítéljenek el minden erőszakos cselekményt: rongálást, önbíráskodást, provokációt!

2. Felhívjuk az intézmények vezetőinek és fenntartóinak figyelmét, hogy minden erővel és eszközzel akadályozzák meg az oktatási és nevelési intézményekbe beszivárgó erőszakot!

3. Véleményünk szerint a választási küzdelem nem utcai háború. Ezért felhívjuk a választásokban részt vevő pártok aktivistáinak és szimpatizánsainak figyelmét arra, hogy ítéljék el az erőszak bármiféle megnyilvánulását a kampányban és azon kívül is. Ne legyen Balassagyarmaton gyakorlat a politikai ellenfelek megfenyegetése, a választási rendezvények megzavarása és a pártok által létrehozott tárgyak, emlékek rongálása!

Balassagyarmat legyen kivétel korunk erőszak kultuszában is!

Antalicz Loránd
a Fidesz önkormányzati képviselője

Ibrányi Ferenc
az MDF önkormányzati képviselője

Pulay László elnök
a Kereszténydemokrata Néppárt Balassagyaramati Szervezetének elnöke

Balassagyarmat, 2004. május 17.

vissza Vissza a kezdőlapra