2004. november 25. csütörtök 00:04

 

Újabb honlap a kettős állampolgárságról

 

A Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézete, a Teleki László Intézet és a Budapesti Corvinus Egyetem Államigazgatási Kara Nemzetközi Jogi Tanszéke közös együttműködésében útjára indult az első tudományos igényességű honlap a kettős állampolgárságról. Az internetes adatforrás feltöltésében magyarországi és külföldi jogászok, politológusok, szociológusok, történészek működnek közre.

 

Az MTA ETNIKAI-NEMZETI KISEBBSÉGKUTATÓ INTÉZETE, a TELEKI LÁSZLÓ INTÉZET és a BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM ÁLLAMIGAZGATÁSI KARA NEMZETKÖZI JOGI TANSZÉKE Magyarországgal szomszédos államokban élő magyarok kedvezményes magyar, illetve kettős állampolgárságáról szóló NÉPSZAVAZÁS előtt az intézeti honlapokon folyamatosan bővülő tájékoztató oldalt állít össze.

 

  Magyarországi és külföldi jogászok, politológusok, szociológusok, történészek részvételével SZAKMAI ANKÉT indult a legfontosabb kérdések tisztázása érdekében. A tájékoztató oldalon elérhetőek a Magyarországon és a szomszédos államokban érvényes ÁLLAMPOLGÁRSÁGI TÖRVÉNYEK, illetve STÁTUSTÖRVÉNYEK. A magyar és a szomszéd kormányok, országos méltóságok, valamint a politikai pártok ÁLLÁSFOGLALÁSAI, NYILATKOZATAI mellett a MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉS, valamint az ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG kérdéskörrel foglalkozó anyagai is elérhetőek. Emellett TANULMÁNYOK és PUBLICISZTIKAI ÍRÁSOK is helyet kapnak a két intézet által közösen kezdeményezett, alapvetően dokumentációs és elemző igényű oldalon.
 

 

vissza Vissza a kezdőlapra