2004. december 01. szerda 23:22

 

Meddig tart Gyurcsány hatalma?

 

 

Gyurcsány miniszterelnök úr azt mondotta egy nyilatkozatában, hogy politikai sületlenség az a jobboldali vélemény, hogy a december 5-ei népszavazás a kormányáról szól. Szerinte a Gyurcsány-kabient sorsáról 2006 májusában döntenek majd a választók.

 

A miniszterelnöknek abba igaza van, hogy sokan vélekednek így. Abban viszont nincs igaza, hogy csak a jobb oldalon. Bizony saját pártján belül is megkérdőjelezik sokan ezt az elutasító politikát. Nincs ugyanis ésszerű magyarázat arra, hogy miért kellene nemet mondania az MSZP-nek a határon túliak magyar állampolgárságára.

 

Ha ez az ésszerűtlen hadakozás eredménytelen lenne, Gyurcsány mindenképp megrendül. Ezt eltagadhatja, kitérhet jogi csűrés-csavarással, hiszen az igaz: a választók 2006-ban döntenek majd. Az MSZP frakció azonban akár holnap is megvonhatja tőle a bizalmat.

 

De térjünk vissza ahhoz a gondolathoz, hogy a jobboldalon valóban vannak, akik a Gőgös Gyurcsány Gedeon torkára forrasztott hazugságsorozattól a múlt lezárását, a régi árnyak elkergetését várják. Íme egy lendületes vers ebben a szellemben:

 

Szentmihályi Szabó Péter: VELÜNK SZAVAZZATOK!

Vagy gyertek mindannyian! Velünk szavazzatok!
Élők és holtak, látók és vakok,
Ki járni bír, ki élni mer,
Tenger tömegben jöjjön el!
Szavazzatok helyettünk üvöltő igennel,
Gyertek zászlóval, fáklyával, kereszttel,
Gyertek mindannyian, velünk szavazzatok!
S amit nem tudtunk megtenni ötven éve,
Kergessük őket együtt el, örökre, végre!

 

vissza Vissza a kezdőlapra