2004. november 30. kedd 23:42

 

Vétkesek közt cinkos, aki néma

 

A külföldön élő románoknak, szerbeknek, horvátoknak vagy szlovákoknak az érintett államok részéről automatikusan jár a kettős állampolgársághoz való jog, mert ők románok, szerbek, horvátok vagy szlovákok. Magyarország jelenleg érvényben lévő törvényei még a könnyített honosítás lehetőségét is megtagadja az utódállamokban élő magyaroktól.

Azok akik a kettős állampolgárság ellen vannak, akarva akaratlan a Himnusz ide illő vészjósló sorait igyekeznek megvalósítani, miszerint:

„Szerte nézett s nem lelé / Honját a hazában”

EZT  IGEN-SZAVAZATTAL MEG  KELL  AKADÁLYOZNI !  Aki  nemMEL szavaz,  az  A hATÁRON tULI testvérEINK kirekesztéSE mELLETT döNT !

Mi, külföldön élő kettős állampolgársággal csak részben rendelkező magyarok tanúsítjuk, hogy a magyar állampolgársággal anyagi előny nem jár.

A kettős állampolgársággal bírók érzelmiekben ugyan gazdagodnak, de inkább hasznot, mint terhet jelentenek az országnak.

Minden ellenkező állítás hazugság. TAJ-szám, lakás, vagy nyugdíj nem jár a honosítással.

A környező államokban hátrány helyett végre előny lenne magyarnak lenni, mert a (kettős) magyar állampolgársággal  a „Sengen” utáni időkre is egész Európára érvényes útlevél jár.

Ne  tagadjuk ki  az  országból  a  nemzetet !

Mi magyar szavazati joggal nem rendelkező svájci magyarok ezzel a felhívással keresünk magunk helyett olyan szavazókat akik igen szavazatukkal a mi akaratunkat is érvényre juttatják.

Û

A Svájci (Argau-i, Bern-i, Genf-i, Vaud Kantoni és Zürich-i) Magyar Egyesületek Szövetsége, A Svájci Keresztény Munkavállalók Szövetsége, a Zürichi r.k. Szt. István Egyesület, Actionskomitee Pro Transylvania, Baseli Protestans Magyar Gyülekezet,  Magyarok Világszövetsége Svájci Országos Tanácsa, Zürichi Magyar Egyesület, Genfi Magyar Egyesület, Vaud Kantoni Magyar Egyesület, Argaui Magyar Egyesület 

vissza Vissza a kezdőlapra